Ongelmaton elämä

Uusi vuosi, uudet tavat.

Mutta vain hetken.

Tipaton tammikuu. Gluteeniton tammikuu. Lihaton tammikuu. Sokeriton tammikuu.

Näitähän riittää.

Mutta miksi teemat ovat aina rajoittavia?

Kaikki säännöt ja teennäiset rajoitukset aiheuttavat yleensä vain stressiä. Tipaton kuukausi esimerkiksi alentaa kykyäsi polttaa alkoholia ja helmikuussa rasitat maksaasi vain normaalia enemmän – siis jos jatkat juomista entiseen tahtiin. Jos päätät aloittaa ns. sokerilakon tai jättää gluteenin pois, niin oletko kysynyt edes itseltäsi että miksi teet sen? Haluat elää terveellisemmin? Ei yksi kuukausi merkkaa mitään, se on yleensä vain joko omantunnon tyydyttelyä tai sitten se tehdään laumassa vain siksi että on kiva kuulua johonkin.

Osallistua.

Harmi vain että se tapahtuu usein negatiiviseksi koetun rajoituksen kautta.

Huh, vihdoin kuukausi on ohi ja SAA taas syödä.

Ei näin.

Mitä jos miettisit ihan oikeasti että mitä haluat ja mitkä ovat ne keinot siihen henkilökohtaisesti terveelliseen elämään? Rajoittamalla vain päättömästi erilaisia juttuja ei koskaan opi itsestään mitään, ja siihenhän ne teemakuukaudet yleensä päättyvät. Elleivät sitten keskeydy jo kolmanteen päivään kun väsyneenä tai stressaantuneena sorrut syömään kiellettyä hedelmää ja sen jälkeen onkin taas ihan sama.

Kuten aina ennenkin.

Mitä jos unohtaisit erilaiset teemakuukaudet ja lopettaisit stressaamisen? Lopettaisit ruoasta vauhkoamisen ja kokeilisit positiivisia teemakuukausia. Lisäisit erilaisia ruokia vaikka eri maista ja maistelisit uusia makuja. Kokisit ruokakulttuureja ja näkisit että on muutakin kuin hunajamarinoidut fileesuikaleet, leipä ja perunat.

Ja mikä tärkeintä, nauttisit siitä.

Ehkä voisit kokeilla lopulta myös sitä teemoista parhainta, kokemusrikasta ja ongelmatonta elämää ilman rajoituksia.