Gurut guruttaa ja lääkärit lääkäröi

Kirjoitustauko. Olkoon ohi. Tekstiä joko syntyy tai sitten ei. Hetkeen ei syntynyt, nyt sitä taas tulee.

Siis.

Jengi on aivan sekaisin. Jo tällä alustuksella tiedätte, että puhun ruoasta. Mikään ei ole koskaan kenenkään mielestä hyvin ja kaikki ovat muiden mielestä väärässä. Itsestäänselvyyksiä jaetaan uusina asioina ja toisia osapuolia mustamaalataan sen minkä ehditään, jos se vain palvelee omaa etua.

Toivotaan keskustelua.

No keskustellaan, helevetti.

Nykyään et voi lukea mitään ilman että jossain kiljuu joku ravintohermanni tuhannen megafonin voimalla. Sillä ei ole mitään väliä onko kyseenalaistajalla substanssia, eli alan osaamista, vaan riittää kun linkittää kuvia siitä että mikroaaltouunissa kastelulla vedellä kuolee kukat. Perunalla päähän heittäminen sattuu.

No haloo.

Anekdootti, eli hyvin todennäköisesti pelkistetty tai liioiteltu tarina tapahtumasta on todistusarvoltaan mitätön, ja esimerkiksi Antti Heikkilä on jakanut mikroaaltotarinan joskus totena. Näitä anekdootteja voidaan nyt keksiä lisää ja sillä ei tunnu olevan väliä kuinka absurdi väite on, pääasia että se tukee omaa maailmankuvaa.

Jätin takapihalle GMO-maissia ja naapurin pihalta löytyi kuollut siili. Mitä meille syötetään, kysynpähän vaan?

Lapsi tuli koulusta ja välipalana oli ollut makaronia. Nyt sillä koskee mahaan. Mitä meille syötetään, kysynpähän vaan?

Laitoin purkan vesilasiin ja aamulla se oli siellä vieläkin. Mitä meille syötetään, kysynpähän vaan?

Meillä on yli 13,5-vuotias koira. Se on elänyt rodulleen poikkeuksellisen vanhaksi ja on varmaan yksi maailman vanhimmista kyseisen rodun edustajista. Sille on syötetty ihan mitä sattuu. Tällä logiikalla kaikkien koirien pitäisi elää vanhaksi syömällä ihan mitä sattuu. Millään muullahan ei ole väliä, vai mitä?

Jos ajattelette, että hittoako se kertoo koirastaan, niin eläimiinhän ns. luonnonmukaisuuden puolustajat usein vetoavat, koska luonto. Sillähän ei ole väliä minkälainen todellisuus oikeasti on, pääasia että saadaan raflaavaa keskustelua ja propagandaa aikaiseksi. Yksi ns. vaihtoehtopropagandakoneiston edustajista on Safkatutka, joka väittää olevansa kovakin ruokamedia, vaikka oikeasti tuntuu olevan välillä täysin eksyksissä. Homma menee välillä täysin pelleilyksi ja aivan turhaksi vastakkainasetteluksi kun jaetaan esim. alla olevan tyyppisiä kuvia.

13094098_1139966622709796_2060665206615546975_n

Kuvahan on täysin överi ja siihen on otettu mallia tältä amerikan hernemaissipaprikalta, eli David Wolfelta. On siis vain kaksi puolta: luomuviikarit ja paha illuminati. Silleen paskat esim. lääkkeistä ja rokotteista ja miljoonista pelastetuista ihmishengistä, koska pelastusta rumpuni soi kilkuti kilk ja luomujäkälä kutittaa kiveksiä. Myös Antti Heikkilä on viitannut salaliittoihin ja ties minkälaiseen uuteen maailmanjärjestykseen. Alan uskoa, että kyseisellä ortopedilla alkaa joku ratas luistaa jo reippaanlaisesti. Ei tässä hommassa ole enää mitään järkeä.

ESS kirjoitti 15.6. lehdessään otsikolla ”Teollisuuden etu ohittaa terveyden”, että ”Kouluissa ja terveyskeskuksissa jaettavan tiedon taustalta löytyvät muun muassa Fazer, Valio ja Atria.”

No daa, ei se ole mikään uutinen. Ne joilla on paukkua, valistavat. Tuliko tämä muka jollekin yllätyksenä? Niitä esitteitähän me kaikki olemme lukeneet jo vuosia ja niissä logot komeilevat kyllä kaikkien nähtävillä. Kenen tämä tieto sitten pitäisi tuottaa? Superfoodgurujen? Sori, mutta pikku Keinu-Mordokki Juvospuustinen ei nyt tänään saakaan ruokaa kun Perusta oli Maca loppu. Ja tänään syödäänkin ilmaa koska ketoosi sopii kaikille. Jälkkäriksi on kyllä pakurikääpää jos olette oikein kilttejä.

Vai olisiko kirjojaan myyvät lääkärit ja valmennuksia myyvät itseoppineet gurut parempi valinta asiantuntijoiksi? Tänään syödään luomukanaa ja villilohta, kallista grass fed voita ja hetkinen, sori. Tämän vuoden ruokabudjetti loppuikin jo syyskuussa.

Lehtijutussa itse asiassa mainitaan, että esim. Ruotsissa suosituksista ovat päättäneet asiantuntijat. Tässä tapauksessa ESS harjoittaa siis kakkajournalismia vertaamalla Ruotsin suosituksia ja Suomen tiedotemateriaalia. Nythän puhutaan kahdesta täysin eri asiasta, eikä juttu sellaisenaan tee taas muuta kuin lisää vastakkainasettelua (ja myy lehteä). Kerrottakoon rehellisyyden nimissä, että olen nähnyt jutusta vain netissä leviävät kuvat, jotka ovat peräisin Facebook-käyttäjä Veli-Matti Lepistö julkisesta päivityksestä.

13217256_10208416849872235_7052544687772450653_o 13116380_10208416848592203_6307681938331055398_o

Yllä oleva lehtijuttu on jaettu jo satoja kertoja pitkin somea ja muun muassa saatetekstein ”leivän ja maidon tuputtajat”. Tämä selvä. Suomalaiset elävät leivällä ja vilja on syypää kaikkeen.

Paitsi että. Esim. Finriskin mukaan suomalaiset söivät vuonna 2012 leipää 3,7 palaa päivässä, josta ruisleipää 2 siivua). Tämä siis ennen kuin alkoi olla karppileipää kaupoissa. Eli toisin sanoen, se leivän tuputtaminen ei ole tuottanut edes tulosta. Silti sitä nostetaan jalustalle kun etsitään syypäätä. Ja eihän tässä nyt ole hemmetti mitään ihmeteltävää. Jos sinulle tulee leivästä taisteluripuli, niin älä syö sitä.

Problem solved.

Ja muuten mitä tulee niihin asiantuntijoihin, niin sekä Suomessa että Ruotsissa suosituksista päättävät kyllä ihan koulutetut asiantuntijat. Mutta ai niin, eiväthän suomalaiset kelpaa koska Coca-Cola maksaa tutkimukset ja THL ja leipä ja Ursula ja ihansama. Muiden maiden suositukset tuntuvat aina olevan parempia, johtuneeko se sitten siitä että me suomalaiset ollaan niin sisäänpäin kääntyneitä mököttäjiä että kaiken pitää olla paskaa ja huonosti.

Brasilian ravitsemussuositusten työryhmästä löytyy muuten ainakin kaksi öljy-yhtiön jäsentä (Petróleo Brasileiro). Tällähän ei nyt ole oikeasti siinä asiantuntijajoukossa mitään merkitystä, mutta Suomessa tästäkin revittäisiin hirveät otsikot. MITÄ TIETÄÄ ÖLJY-YHTIÖ RUOASTA?!!? SALALIITTO JA ILLUMINATI.

Ne hiton ravitsemussuositukset eivät edes voi olla syypäänä siihen että jengi voi huonosti, kun ihmiset eivät niitä noudata (katso samainen Finriski-tutkimus). Viinaa, makkaraa, kaljaa… niin tosiaan, mitä se Aake Kalliala söi ennen kuin alkoi noudattamaan ”vaihtoehtoisia” menetelmiä? Kasviksia meni varmaan se 500-1000 grammaa päivässä, leipä oli täysjyvää, pullaa ei syöty ja elämäntavat olivat muutenkin kunnossa, eikös vaan?

Tämä kaikkihan alkoi (jälleen) Arman Alizadin ohjelmasta, joka lähti väärille urille jo heti kättelyssä. En ruodi sitä sen enempää, koska se on tehty toisaalla jo paljon paremmin, mutta selkeästi tässäkin yritettiin tehdä vastakkainasettelua virallisten suositusten ja niin sanottujen vaihtoehtojen välille. Hassua tässä on se, että vaihtoehtoina tarjotaan puhdasta ja prosessoimatonta ruokaa, eli luodaan illuusio siitä että suositukset olisivat automaattisesti einespaskaa. Suositukset kyllä suosittelevat syömään ihan samanlaista puhdasta ruokaa mutta ihmiset itse valitsevat toisin ja riipivät einestä huuleen.

Ja sitä hiton kaljaa.

Halusit Arman keskustelua? No tässä tulee sinulle vasta-argumentteja. Vaikutat olevan tämän ruokajutun suhteen vähän eksyksissä ja sulla on nyt vääränväriset lasit päässä. Tutkihan vielä vähän tarkemmin jos haluat oikeasti tehdä järkidokkareita.

Puhh.

Tajuatteko nyt. Kukaan ei koskaan kelpaa. Kaikki jotka väittävät keskustelevansa asiasta, kyseenalaistavansa tai tekevänsä rohkeita paljastuksia, lisäävät vain itse asiassa tätä vastakkainasettelua.

Mutta en lopeta vielä. Revitään nyt vielä vähän kun vauhtiin päästiin. Seuraava on sanatarkka lainaus Sami Sundvikin Facebook-sivustolta.

”Olen hoitanut kroppaani monella Suomen todennäköisesti kovimmista ammattilaisista – joukossa mm. pari kiropraktikkoa, yksi osteopaatti ja yksi urheiluhieroja. Kun näiden kavereiden kanssa juttelee, kukaan heistä ei väitä tietävänsä kehon toiminnasta läheskään kaikkea – ja kun hoidon aikana jutellaan muista kun hänen omasta osaamisalueesta hoitomuotona, vastaus on aina ”Minulle on tärkeintä että asiakas saa avun, olipa se hoitomuoto tämä tai ihan mitä muuta tahansa”.

Mutta miten asiaan suhtautuu keskimääräinen lääkäri ? Monelle lääkärille ihan kaikki tutusta ja turvallisesta Käypä hoito-suosituksesta poikkeava on ”väärin hoidettu”, vähintäänkin perusteetonta plaseboa, tai todennäköisemmin ”puoskarointia, huijausta ja terveyden vaarantamista”. Sama näyttää koskevan valitettavasti montaa sellaista tutkijaa tai tohtoria, jotka eivät ole koskaan hoitaneet tai valmentaneet ketään – lukeneet toki paljon, joku jopa jonkun kirjan kirjoittanut.”

Eli, Samihan on tunnettu siitä että hän kritisoi ravitsemusterapeutteja ja myös lääkäreitä vihjailevaan sävyyn. Mutta yllä olevassa tekstissä on pahemmanlaatuinen logiikkavirhe. Sami on siis käynyt ainakin kolmella asiantuntijalla hoidattamassa kroppaansa ja tehnyt sen perusteella päätelmän siitä minkälaista ideologiaa he esittävät. Tässä tapauksessa hyvää ja kokonaisvaltaista, koska se tukee kirjoittajan maailmankuvaa.

Mutta ne hiton lääkärit, ne suhtautuvat totta kai kielteisesti ja kaikki on suunnilleen näkemättä paskaa. Samin tekstin perusteella hän on tavannut suuren joukon tohtoreita, koska hän pystyy tekemään yllä olevan yleistyksen. Katsotaas tilastoja.

Suomessa on n. 20 000 työikäistä lääkäriä. Poistetaan luvusta normaalijakauman mukaan 5 prosenttia molemmista päistä (eli lääkärit jotka kouluttavat itseään ravinnosta jatkuvasti ja lääkärit joita ei voisi vähempää kiinnostaa). Jää 18 000 työikäistä lääkäriä. Jos oletetaan että Sami on tavannut vaikka sata (100), joka on jo aika iso luku, niin hän on tavannut puoli prosenttia suomalaisista lääkäreistä.

Puoli hiton prosenttia. Se riittää että hän voi määritellä keskivertolääkärin. Mutta hei, reilu kolme ihmistä riittää kuitenkin edustamaan ainakin kaikkia osteopaatteja, kiropraktikkoja ja urheiluhierojia. Eihän tässä logiikassa ole mitään järkeä. Ihan sama jos menen lähikauppaan ja katon että onpa ruma myyjä, kaikki saman ketjun myyjät ovat varmaan Narnian metsästä karanneita.

Ei vaan kykene ymmärtämään joidenkin ihmisten kykyä suggestoida itsensä näkemään asioita noin vinosti.

Yllä oleva on malliesimerkki kuinka asioita tulkitaan juuri siten kuin itse itselleen sopii. Poimin lainauksen aivan satunnaisesti talteen kun se tuli vastaan, sen olisi luultavasti voinut esittää kuka tahansa vastavirtapukeltaja. Nyt nalli napsahti Samin suuntaan.

On vain ajan kysymys, että joku esittää minullekin argumentin tästä ”väärästä sammutuksesta”, eli ihmisiä on mukamas hoidettu väärin kun heidän tautinsa on parannettu ”väärillä opeilla”.

No ei. On todella hienoa että ihmisiä on saatu parannettua ja edes pieni osa voi paremmin. Mutta entäs ne jotka eivät voi niillä ohjeilla paremmin? Ei niistä raportoida, koska ne tekevät hallaa bisnekselle. Kyllä, sekä Heikkilä että monet muut myyvät kirjoja ja ties mitä terveyssälää, mutta sieltä tulee karppitehtaan läpi myös esimerkiksi rikkinäistä kilpirauhasta ja sekaisin olevaan metaboliaa.

Ja kukas ne korjaa?

No he hiton paljon parjatut lääkärit Käypä hoito -suosituksineen. Ja mitäs niissä suosituksissa muuten ohjeistetaankaan esim. lihavuuden hoitoon?

”Vältetään runsaasti tyydyttynyttä (kovaa) rasvaa sekä nopeasti imeytyviä (valkoisia) hiilihydraatteja sisältäviä ruokia” ja ”Valitaan tilalle vesi- ja kuitupitoisia ruokia (kasviksia, marjoja, hedelmiä ja täysjyväviljaa)”.

Eli vältetään höttöä ja lisätään kasviksia! Madness!

Tai diabeteksen hoitoon?

”Runsaasti kasviksia (vihanneksia, palkokasveja, marjoja, hedelmiä) ja täysjyväviljaa ja mahdollisimman vähän ravitsemuksellisesti vähäarvoisia, sokeria ja valkoista viljaa sisältäviä ruokia ja juomia.”

Eli vähän sokeria ja valkoista viljaa ja runsaasti kasviksia! Total Madness!

Ja mitä ihmettä, täällä ihan lääkäri sanoo paljon parjatun diabetesliiton sivuilla, että huomioi ateriarytmi ja ohjeistaa vähentämään hiilareita.

”Jos laihduttaja on sitä mieltä, että hän voi selvästi vähentää tai jättää kokonaan pois perunan, pastan ja riisin ilman, että hänen ruokanautintonsa siitä kärsii, sitä ei kukaan kiellä. Meillä on suositeltu liian paljon hiilihydraatteja laihduttajille, ja tällöin huonojakin hiilihydraatteja on saattanut livahtaa laihduttajan lautaselle.”

Eihän lääkäri pysty sanomaan noin? Missä ovat ohjeet että insuliinia vaan että voit syödä pullaa? Missä on mehukeitto ja ruisleipä (ne helvetin kaksi palaa)? Ultramadness! En kestä!

Tällä kertaa esitän vain yhden kysymyksen sekä Antti Heikkilälle, Safkatutkalle, Sami Sundvikille ja Arman Alizadille.

1. Missä hiton todellisuudessa te elätte?

Tehkää nyt oikeasti edes vähän töitä sen eteen että tutkisitte asioita, älkääkä vain toistelko pahimpien viirupäiden juttuja.

Juttelin muuten Fazerin edustajan kanssa eilen. Olen siis myös suklaa.

17 vastausta artikkeliin ”Gurut guruttaa ja lääkärit lääkäröi”

 • Onnistuit kyllä kirjottaa helvetin paljon ei mitään. Sulla näkyy kans olevan vahvat mielipiteet asioista ja sitten kritisoit muita kun he toitottavat omia uskomuksiaan. Tuplastandardit? Mistä tiedät kuka on oikeassa?

  • Arvoisa nimimerkki Lolloo joka kirjoittaa osoitteesta trolli@gmail.com.

   Kirjoitin nimenomaan mielipiteitä jotka perustelin faktalla. Jos et löytänyt sieltä asiaa, niin en mahda sille mitään. Minä en tiedä kuka on oikeassa. Tuskin kukaan.

 • Turhaan täällä vaahtoat, ainakaan minulle. Sotket vaan asioita vaikka luulet toista tekeväsi. M.. puhut parista leipäpalasta, mutta viljaa on muuallakin kuin leivässä, piirakoissa, pastassa, kastikkeissa jne. Osa kommenteista on kuten sanot mutta sekin jää vain puolitiehen, joo, suositukset on eri asia kuin mitä syödään. Mutta se on nähty monta kertaa; viralliset suositukset ovat pelastaneet ihmisiä koska xx on parantunut. Virallisia suosituksia ei noudateta, koska yy on huonontunut. Eli ihan samaan aikaan pystyy joku kirkkain silmin joku näin sanomaan.

  Laitat asioita toisten suuhun, sellaista mitä he eivät edes sano. Siksi nämä henkilöt ovat kyllästyneet ”keskusteluun” kanssasi.

  Se miksi en tuohon juttuusi lähde ollenkaan mukaan, on se, että minulla on ihan omakohtaisia kokemuksia lääkäreistä ja hoitajista, jotka eivät sano ravitsemuksesta mitään järkevää, joka oikeasti olisi auttanut minua, vaan olen asiani selvittänyt ihan itse. Tai hyökkäävät kimppuun, jos puhuu mistään muusta kuin virallisesta suosituksesta, vaikka edes ei olisi sanomassa käytännössä mitään mikä edes poikkeaisi ravintosuositusten perusperiaatteista. On myös ravinto-ohjaajaksi itseään kutsuvia, jotka sanovat että ”kaikkea voi syödä”. Hyvä että on niitä, jotka uskaltavat niitä oikeita suosituksia antaa.

   • Kysymyksesi osoittaa hienosti, että oikein janoat liittää minut joukkoon jota pääsisit henkilökohtaisesti mollaamaan. Olen ihan tavallisen ihminen, jolla on samoja kokemuksia lääkäreistä. Vitamiinin puutoksen määrättiin lääkkeitä, jonka jälkeen määrättiin lisää lääkkeitä ja olo vaan huononi. Joten et ainakaan voi sanoa, että on kyse vain muutamasta juuri Samin kohtaamasta lääkäristä. Käymieni keskustelujen pohjalta löytyy muitakin ja en tiedä yhtään koululääketiedettä edustavan lääkärin luona käynyttä, jonka kanssa olisi puhuttu kokonaisvaltaisesti vitamiineista ja hivenaineista. Lääkärit saattavat jopa kieltää vitamiinivalmisteiden käyttämisen koska ne ”häiritsevät” lääkitystä, enkä nyt puhu k-vitamiinista ja verenohennuslääkkeistä joissa huoli voi olla aiheellinen. Niin varmaan häiritsee, koska lääkkeiden käyttö saattaisi jopa jäädä tarpeettomaksi.

    Ajat ovat muuttuneet, sitkeydellä ja hyvällä lukutaidolla kuka tahansa pystyy etsimään verkosta näkemyksiä, selvityksiä, kokemuksia ja tutkimuksia ja näin olen tehnyt jo pitkään. Lääkärit eivät voi enää olla asiantuntija-auktoriteetteja vaan heidän tulee suuntautua avoimuuteen ja asiakkaidensa totuudenmukaiseen auttamiseen, ei lääkekierteeseen usuttamiseen. Mutta kaikki lääkärit eivät ole tällaisia. Monissa muissa maissa vitamiinien käyttö sisältyy lääkärin hoitovalikoimaan, varsinkin kun mennään itämaan suuntaan. Tämä pistää miettimään, että onkohan länsimainen lääketiede nyt sokaistunut rahasta ja vallasta?

   • No ei, vaan kirjoitat siihen tyyliin että tuntisimme ja olisit seurannut minua pidempään. En tiedä mitä sinulle on tehty että olet noin vainoharhainen, mutta ei kaikki negatiivinen internetissä ole mollaamista. Vedätkö sinä tekstistä nyt sellaisen virhepäätelmän, että jos käsittelin Samin kokemuksia lääkäreistä, niin ne edustaisivat muuta kuin Samin kokemuksia? Ei se näin mene. Sinun omat kokemuksesi ovat subjektiisivia eivätkä liity muiden kokemuksiin millään tavalla. Tarkoitukseni oli todistaa tilastoharha todeksi, eli ette voi puhua keskivertolääkäreistä ellette ole tavanneet muutamia tuhansia. Siihen saakka tämä on vain sanahelinää.

    Tässäkin luot taas selkeän muurin länsimaisen ja ns. muunlaisten lääketieteen edustajien välille. Etpä sinäkään siis muuta tässä tee kuin väitä asioita ilman minkäänlaisia todisteita.

 • Huvittava kirjoitus! :)

  ”Mikään ei ole koskaan kenenkään mielestä hyvin ja kaikki ovat muiden mielestä väärässä. Itsestäänselvyyksiä jaetaan uusina asioina ja toisia osapuolia mustamaalataan sen minkä ehditään, jos se vain palvelee omaa etua.”

  Ja sitten kirjoittaja itse mustamaalaa tätä stereotyypittämäänsä jengiä kappalekaupalla, halventavaan sävyyn.

  Teksti kertonee enemmän kirjoittajastaan kuin kirjoituksen kohteesta.

 • Uskovaisten guruja arvosteltu. Vastaus: ”ite olet”.

 • Jo ennen AH:ta näitä keskusteluja seuranneena voi vaan ihmetellä ihmisiä jotka ajautuvat ravintoalalle. En mä ainakaan voisi kuvitella tekeväni työtä jota haukutaan jatkuvasti, olit sitten oikeassa tai väärässä. Jossa kollegat keskittyvät toistensa haukkumiseen. On se toki jalo ajatus auttaa ihmisiä.

  Voi vaan kuvitella mitä tapahtuisi jos tämä kaikki energia käytettäisiin niiden ratkaisujen etsimiseen tappelemisen sijaan. Suomessa on keskimäärin kuitenkin aika fiksua porukkaa ihan kansainväliselläkin tasolla mutta silti tätä jatkunut jo monta vuotta. Ja tulee jatkumaan.

  • Niko; kuvittelepa tilanne, että joutuisit tekemään työtä, jossa et voi olla eksplisiittisesti sen enempää oikeassa kuin väärässä, ja olisit vieläpä kykenemätön ymmärtämään sitä itse.

   Kauhea tilanne. :)

 • Terveppä terve.
  Itse aikoinaan hurahdin näihin Antti Heikkilän juttuihin. Olin aivan intoa täynnä. ”Hiilarit on pahasta” ”Paha lääketeollisuus” jne. .. Mut sitten mä heräsin. Kyllä se vaan niin on, että tiede on lähimpänä absoluuttista totuutta. Se ei ole absoluuttinen totuus, mut se on lähimpänä. Suurin osa tavallisista kuluttajista jotka huutelee näitä ns. ”faktoja ravinnosta” ovat kuin papukaijoja. Osataan toistaa ”faktoja” mitä nämä gurut tuo julki.

  Minä syön ihan normi ruokaa. Olen tällä hetkellä miinuskaloridieetillä. Käyn salilla. Otan noin pari g proteiinia/painokilo. Juon maitoa, käytän maitorahkaa, syön ruisleipää, pottujaki menee, vihanneksiakin menee. Siis ihan tavallista ruokaa. Ja voin oikein mainiosti. Ja keho vain tiukistuu. Tehköön toki jokainen mitä haluaa, niin kauan ku se ei vaikuta muihin negatiivisesti. Kyllä VALHEELLISEN tiedon levittäminen mielestäni on moraalitonta. Miksi se Antti Heikkilän terveysklubi muuten on niin vitun kallis? Ja THL jakaa ilmaiseksi ravintoneuvoja koko kansalle. Kyllä se THL varmaan valehtelee… Voi perse. Oon aivan hajalla ihmisiin jotka eivät usko tiedettä, vaan jotain huru-ukkoja vaan. HERÄTKÄÄ siitä UNESTA! Pistetään foliohattu kaikki päähän. ps. Fineli tarjoaa ilmaisen ruokapäiväkirjankin. Siinäki varmasti joku ruokateollisuus takana. ;-D

  Kettunen, oikein hyvä kirjoitus. Kiitos tästä. Ihmisten medialukutaito on hukassa.

  • Tiedettähän me uskommekin. Tutkimuksia löytyy monesta asiasta, mm. kolestorilääkkeiden turhuudesta. Joita siis syös Suomessa sellaiset 700 000 henkilöä.

   Ihan turha selittää, että tässä oltaisiin jonkun uskomuksen varassa. Olen tutkinut näitä asioita monta vuotta sen jälkeen kun sairastuin. Siihen saakka uskoin virallisia suosituksia ja lääkäreitä. Lääkärit määräsivät rytmihäiriöihin lääkkeitä, joissa oli sivuvaikutuksia. Hoidan alkuperäistä ongelmaa ottamalla päivittäin magnesiumia. Mutta sehän ei lääkäreitä kiinnosta yhtään.

   Se on ihan sama minulle, uskooko joku minun kokemuksiani vai ei, kerron tässä ne, jos jollekulle siitä on hyötyä . Tai jatkakaa vaan uskoa asiantuntija-auktoriteetteihin, jotka kenties ovat jonkun muun asialla kuin sinun.

   Voit aina myös selvittää asiat itse, internet on täynnä tietoa. Aloita vaikka selvittämällä eri vitamiinien ja hivenaineiden vaikutusta kehoosi. Saatat ihmetellä, miksi terveydenhoitohenkilökunta ei ole sinulle maininnut näistä asioista sanaakaan.

 • ”Silleen paskat esim. lääkkeistä ja rokotteista ja miljoonista pelastetuista ihmishengistä, koska pelastusta rumpuni soi kilkuti kilk ja luomujäkälä kutittaa kiveksiä.”

  Yhdysvaltain rokotetuomioistuimen maaliskuun 2016 raportti: 199 kuolemaa ja vammautumista.
  https://vaccineimpact.com/2016/vaccine-court-stats-on-injuries-and-deaths-betray-governments-position-on-vaccine-safety/

  Jos myrkkyjen injektoiminen ihon alle on pelastanut ihmishenkiä, voisit antaa yhden tieteellisen näytön todisteeksi.

  • Noh, taidat hieman asenteellisesti jo käsitellä rokotteet myrkyiksi, mitä minä en automaattisesti tee. Kuten tiedämme, annos tekee myrkyn ja myös vettä injektoimalla saadaan ihminen hengiltä. Insuliini on myrkky niin terveelle kuin sairaallekin, jos sitä annetaan liikaa. Mutta sen injektoiminen elimistöön pelastaa ihmisiä päivittäin. Adrenaliini on myrkky niin terveelle kuin sairaalle, jos sitä annetaan liikaa. Mutta sen injektoiminen elimistöön pelastaa ihmisiä päivittäin.

   Kaikella on sivuvaikutuksensa, myös rokotteilla. Olipa kyse sitten lääkkeistä, luontaistuotteista tai ruoasta, niin kiitos geneettisen vaihtelun, aina löytyy joku jolle tulee haitallisia oireita. Ja mitä enemmän ihmisiä esimerkiksi rokotetaan, sitä enemmän löytyy myös niitä jotka kärsivät sivuvaikutuksista. Jos rokotuksia vaaditaan lopetettavaksi siksi, että pieni osa saa rokotteista vakavia oireita, niin samalla logiikalla kalan käyttö pitäisi lopettaa ruoaksi, koska joku voi saada siitä anafylaktisen shokin ja kuolla pois.

   Halusit kuitenkin sitä tiedettä. Isorokko on mainio esimerkki virustaudista joka hävitettiin rokotteilla maailmasta pysyvästi (jos nyt ihminen anna sen tulla takaisin). Vähintään kolmasosa siihen sairastuneista kuoli ja varsinkin raskaana olevia naisia ja lapsia se niitti urakalla. Jos ajatellaan että se tappoi pelkästään Euroopassa about 400 000 ihmistä vuodessa ennen kuin se hävitettiin, on isorokkorokote pelastanut vähintään miljoonia ihmishenkiä.

   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1069029/
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3377426/

 • ” Isorokko on mainio esimerkki virustaudista joka hävitettiin rokotteilla maailmasta pysyvästi (jos nyt ihminen anna sen tulla takaisin). ”

  Isorokko sai alkunsa luteiden puremasta, sellaisten henkilöiden keskuudessa, jotka söivät vähän hedelmiä ja vihanneksia. Suurin osa isorokkoon sairastuneista ja kuolleista olivat rokotetuttuja. Isorokkorokotukset lopetettiin, koska rokotteet aiheuttivat isorokkoa. Lisäksi rokotteet tappoivat enemmän ihmisiä kuin isorokko. Tämä oli myös syy, miksi DHSS muutti isorokkorokotussuosituksia vuonna 1972. Vuotta aiemmin United States Public Health Services oli tehnyt omat muutoksensa isorokkorokotussuosituksiin. United States Public Health Services myönsi tuolloin, että rokotteen aiheuttamiin komplikaatioihin (enkefaliitti, ekseema vaccinatum ja vaccinia necrosum) kuoli Yhdysvalloissa 7,5 ihmistä vuosittain. Lisäksi rokote aiheutti satoja muita komplikaatioita.

  CDC myöntää, että isorokkorokotteet aiheuttivat isorokkoa Marylandissa vuonna 2008:
  http://www.cidrap.umn.edu/cidrap/content/bt/smallpox/news/mar1711vaccinia.html

  Intiassa isorokkoepidemian aikaan vuonna 1953 80 % isorokkoon sairastuneista oli saanut vähintään yhden annoksen isorokkorokotetta ja 50 % oli rokotettu kaksi tai kolme kertaa.
  Kempe, CH. Studies on smallpox and complications of smallpox vaccination. Pediatrics 1960; 26:176-189.

  Osaatko selittää, miksi isorokko hävisi myös sellaisilta alueilta, joissa ei ollut minkäänlaisia rokotekampanjoita? Ai, mutta eihän se ole edes hävinnyt mihinkään. Sitä kutsutaan nykyään apinarokoksi:
  http://www.vaccinationcouncil.org/2012/04/02/smallpox-declared-eradicated-while-still-alive-and-well-by-viera-scheibner-phd/

  http://www.greenmedinfo.com/blog/herd-immunity-flawed-science-and-mass-vaccination-failures

  Tutkijat löysivät 94:ltä lapselta apinarokon aiheuttamia arpia kasvoista. Näistä 92:lta lapselta löytyi isorokkorokotteen aiheuttamia arpia:
  Arita I, Henderson DA. Monkeypox and whitepox viruses in West and Central Africa. Bull World Health Organ. 1976;53(4):347-53.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/186209

  ”Vaccines made from animal substrate contain animal viruses that are impossible to filter out. By 1961, scientists discovered that animal viruses in vaccines, including smallpox, could act as a carcinogen when given to mice in combination with cancer-causing chemicals, even in amounts too small to induce tumors alone. They concluded that vaccine viruses function as a catalyst for tumor production.
  ~Science, December 15, 1961.”

  CDC myöntää, että isorokko oli häviämässä itsestään.

  ”Transmission of smallpox occurs only after intense personal contact, defined by the CDC as constant exposure, occurring within 6-7 feet, for a minimum of 6-7 days.”
  Joel Kuritsky, MD, Director of the National Immunization Program and Early Smallpox Response and Planning at the CDC. Info from Am. J. Epid. 1971; 91:316-326

  Case fatality rate in adults was ”much lower than generally advertised” and closer to 10-15% in adults. ”Even without mass vaccination, smallpox would have died out anyway. It just would have taken longer.”
  Dr. Tom Mack, of USC, reported at the CDC meeting June 20, 2002 -The verbatim transcript of the Meeting of the Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP) June 19 and 20, 2002

  ”For each million people vaccinated with the smallpox vaccine, as many as 250 would suffer serious adverse reactions including death, according to the American Medical Association. Multiply 250 times 285 (millions of Americans) and the the estimated serious adverse reactions from universal smallpox vaccination could equal 71,250.”
  ~ Journal of the American Medical Association, June 9, 1999, Vol. 281, No. 22, p. 2132

  ”Getting a vaccination does not guarantee immunity.”
  ~CDC, January 28, 1994.

  Isorokko heikentyi luonnollisesti kannaksi nimeltään Alastrim tai variola minor:
  Shchelkunov SN1, Totmenin AV, Loparev VN, Safronov PF, Gutorov VV, Chizhikov VE, Knight JC, Parsons JM, Massung RF, Esposito JJ. Alastrim smallpox variola minor virus genome DNA sequences. Virology. 2000 Jan 20;266(2):361-86.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10639322

  WHO myöntää, että isorokkorokote aiheutti AIDSin – WHO jättää mainitsematta, että se itse pyysi virusta:
  http://www.thelibertybeacon.com/who-admits-its-smallpox-vaccine-caused-aids-who-fails-to-mention-that-it-requested-the-virus/

  Annos tekee myrkyn, sitä ulkoa opittua lausetta sopiikin toistaa aina tilaisuuden tullen.

  http://www.vaccinechoiceprayercommunity.org/we-remember.html

  http://www.naturalnews.com/048691_vaccine_damaged_children_graphic_photos_medical_mutilation.html

Kommentointi on suljettu.